miercuri, 7 octombrie 2009

Îndemn la decenţă!

Astăzi, mii de bugetari susţin cauza "muncii decente" la Bucureşti. După cum ne-am obişniut, Ziua mondială a muncii decente - 7 octombrie este marcată de proteste, care parcă de la an la an, susţin cu o voce mai puternică dreptul la venituri şi condiţii de muncă decente. Nemulţumirile sunt alimentate, pe de o parte, de lipsa de soluţii pentru problemele identificate şi susţinute de sindicalişti iar pe de altă parte de aşteptările şi dorinţa de mai bine care cresc exponenţial odată cu lipsurile şi nevoile.
Îndemnul la decenţă, cu care îmi încep activitatea pe blog, se adresează oamenilor iar când spun oameni mă refer la latura umană atât a celor care cer soluţii, a celor care oferă soluţii cât şi a celor care au puterea de a lua decizii spre soluţionarea problemelor. Decenţa începe de la om ca individ, de la educaţia din familie şi se propagă în grupurile sociale cu care interacţionăm iar cel mai bine se materializează în acţiunile noastre individuale şi colectictive.
Îndemnul meu susţine ideile de echitate, unitate, conlucrare, echilibru şi normalitate, plecate de la individ spre societate astfel încât societatea la rândul său să răspundă nevoilor individuale.
Îndemn la decenţă pe fiecare în parte, fiecare acţiune pe care o facem şi fiecare vis pe care ni-l proiectăm!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu